Carregant Edicions

« Tots els Edicions

  • Aquest Edicions ja ha passat.

Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona de Tennis de Taula. 36a edició (2023)

25 novembre 2023 @ 5:00 pm - 10:00 pm

Preséncia IBE


El/la representant municipal deurà estar al poliesportiu de la Salle c/ Sant Joan de la Salle, 20-36 el dissabte 25 de Novembre/23 a les 20:30 per assistir a la final de la competició. El repartiment de premis serà a les 21:45 aprox. i es lliura una àmfora al guanyador de la competició

PROTOCOL GENERAL:

El responsable federatiu encarregat de recepcionar el/la representant municipal serà el Gerent Sr. SANTI NAVARRO 606 402 031 gerencia@fctt.org

LLiurament de Premis:
Lliurament de trofeus al podi a peu de pista i sense discursos.
Durada aproximada de l’acte, 15 minuts.




Aportació Municipal


Aportació dinerària; Subvenció ordinària; 1 064,46 € Total aportacions
Aportacions altres entitats:

Organització


Direcció Executiva: Federació Catalana de Tennis de Taula
Web: http://www.fctt.cat
Modalitats esportives: Tennis taula Gènere: Masculí i femení

Participació


Tipologia de participants: federat
Previsió de participants: 6 (homes), 2 (dones), 8 (total)
Inscripció: no. Inscripció per invitació personal.
Previsió de públic assistent: 700
Localitats a la venda: Si. 700. 5€ federats/ades – 10€ públic

Espai de Celebració


POLIESPORTIU LA SALLE

Sant Joan de la Salle 20
Barcelona, Barcelona, , España

Descripció de l'esdeveniment


 

El vigent campió d’Europa Dang Qiu, cap de cartell del TICB 2023

La 36a edició del Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona de Tennis de Taula tindrà un cap de cartell d’autèntic luxe. Serà ni més ni menys que Dang Qiu, el vigent campió d’Europa absolut, qui exercirà com a primer cap de sèrie del torneig que es disputarà el dissabte 25 de novembre, a partir de les cinc de la tarda, al Poliesportiu La Salle Bonanova. Danq Qiu ocupa actualment el 14è lloc del rànquing mundial, en el qual és el quart millor jugador europeu.

El jugador alemany d’origen xinès ostenta el ceptre continental després d’imposar-se en la prova individual del Campionat d’Europa que va tenir lloc a Munic l’agost del 2022. Després d’assegurar-se medalla arribant fins a les semifinals, es va guanyar el lloc en la final davant el suec Mattias Falck, a qui es va imposar per 4-1. Ja en el partit pel títol, va superar a l’eslovè Darko Jorgic pel mateix resultat, pujant així al lloc més alt del podi de l’Audi Dome per alçar un títol del que en serà el vigent campió fins que es disputi el següent campionat, previst per a l’octubre del 2024 a la ciutat austríaca de Linz.

La medalla d’or que va assolir a la capital bavaresa no va ser la primera de Dang Qiu en un Campionat d’Europa, ja que l’any anterior ja havia guanyat tant la prova per equips amb la selecció alemanya a l’Europeu celebrat a Cluj-Napoca (Romania) com la prova de dobles mixtos, fent parella amb la seva compatriota Nina Mittelham, al campionat que va tenir lloc a Varsòvia. L’any 2021 va haver-hi doble cita continental, ja que la pandèmia va obligar a trencar l’alternança (anys parells per a les proves individuals i de dobles, anys imparells per a les d’equips) i el campionat que s’havia de celebrar a la capital polonesa el 2020 es va posposar fins l’any següent.

Els tres ors europeus són els èxits que més rellueixen fins ara en la carrera de Dang Qiu, però no pas els únics d’un palmarès internacional que va estrenar el 2020 guanyant l’Open de Portugal. El 2022 va inscriure per primer cop el seu nom a la llista de campions dels tornejos del circuit professional WTT Contender a l’imposar-se a Dimitrij Ovtcharov en la final del torneig de Lima (Perú), i es va penjar la medalla de plata amb la selecció alemanya en el Mundial per equips disputat a la ciutat xinesa de Chengdu.

Aquest 2023 els seus millors resultats internacionals van arribar als Jocs Europeus que van tenir lloc a Cracòvia (Polònia), on va pujar dues vegades al graó més alt del podi com a guanyador tant de la prova per equips amb Alemanya com de la de dobles mixtos amb Nina Mittelham. En l’apartat individual va ser subcampió de l’Europa Top-16 de Montreux (Suïssa), on va ser superat en el partit pel títol per un Darko Jorgic que es va prendre la revenja de la derrota en la final del Campionat d’Europa.

Danq Qiu, que acaba de fer 27 anys, va néixer el 29 d’octubre del 1996 a la localitat alemanya de Nürtingen, on els seus pares Jianxin Qiu i Chen Hong, també jugadors de tennis de taula, havien arrelat després de deixar uns anys enrere el seu país per anar a jugar a Alemanya. Posteriorment el pare Jianxin va iniciar una prolífica trajectòria com a entrenador, la qual ha desenvolupat principalment entre Japó i Alemanya i que va guiar les primeres passes de Dang Qiu en el tennis de taula, on aviat va donar mostres del seu potencial fent-se habitual la seva presència als podis de les competicions germàniques de les categories d’edat com després ho ha estat en la sènior.

Aquest any ha revalidat el títol de campió individual d’Alemanya que havia aconseguit per primer cop l’any passat, i en la prova de dobles encadena ja sis títols consecutius fent parella amb Benedikt Duda. Compleix la seva tercera temporada al Borussia de Düsseldorf, amb qui ha guanyat les dues últimes edicions de la Bundesliga, va alçar el títol de la Champions League fa dues temporades i en va ser finalista la passada.

La primera presència de Dang Qiu al Ciutat de Barcelona ve a continuar una llarga i prestigiosa tradició, com és que els campions d’Europa absoluts passin en algun moment de la seva carrera pel torneig barceloní. Cal remuntar-se més de tres dècades enrere per trobar al palmarès de campions continentals individuals un guanyador que no hagi vingut mai al TICB, una prova inequívoca del nivell que any rere any reuneix aquesta competició.

ELS 8 PARTICIPANTS DEL TICB 2023

Dang Qiu (Alemanya) WR 14

Anton Källberg (Suècia) WR 17

Simon Gauzy (França) WR 25

Álvaro Robles (Espanya) WR 46

Marc Duran (Catalunya)

Sofia-Xuan Zhang (Catalunya)

Miguel Ángel Vílchez (Espanya)

Renata Camila Moscoso (Catalunya)

La Federació Catalana de Tennis de Taula és l’entitat organitzadora del torneig amb el patrocini de l’Ajuntament de Barcelona i el suport de la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya i la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC).

HORARIS DE COMPETICIÓ (25 de Novembre):

17:00 – 19:30 quarts de final

19:30 – 20:30 semifinals

20:30 – final

LLIURAMENT DE PREMIS:

Dissabte 25 de Novembre a les 21:45 Hores

 

 

Dades de l'esdeveniment


Esdeveniment: TROFEU INTERNACIONAL CIUTAT DE BARCELONA DE TENNIS TAULA
Organitzador: Federació Catalana de Tennis de Taula
marca: Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona
Propietari de la marca: Ajuntament de Barcelona
1er any celebració: 1985
Accions de promoció: Si
Participació internacional: si
Activitat inclusiva: No
Accions retorn social: Si
Pla gestió ambiental No
Voluntaris Crida pròpia
Acreditació mitjans Si
Inserció marca municipal si
Hores ocupació espai públic Cap
Hores afectació via pública Cap

Dades Económiques


Presupost estimat (€): 45.000,00
Aportacions altres entitats:

Aportació Municipal


Tipologia aportació municipal: Aportació dinerària
Tipologia de l'aportació dinerària: Subvenció ordinària
Número d'expedient: 2023 - IBE - 0104
Informació complementaria i periodificació: Subvenció anual que els darrers anys supera el 50% del pressupost, aquesta competició intenta cada any comptar amb la participació dels millors palistes internacionals i els premis són quantiosos.
Aportacions altres entitats:

Capitols IV i II


Atorgat Capítol IV:
Aportació Capítol II. Esdeveniments (€) : 701,46
Aportació Capítol II. Comunicació (€) : 363,00
Exempció de taxes (€): 0,00
Subtotal Aportació capitol II: 1 064,46 €

Serveis Municipals


Guàrdia Urbana (€) :
Neteja (€):
Tanques (Unitats) : 0
Retirada Bicing (€) :
Pavimentació (€):
Grues (€) :
Subtotal serveis municipals: 0,00 €
Exempció de taxes (€): 0,00
Total aportació municipal: 1 064,46 €

Dades dels organitzadors


Federació Catalana de Tennis de Taula
CIF: CIF: Q5856049A
Teléfon: 932800300
Web: https://www.fctt.cat/
Email: fctt@fctt.org

Relació de contactes


Navarro, Santi Teléfon: 932800300 Email: fctt@fctt.org
Puig Ribas, Xavier Teléfon: 667 16 29 62